Foto: TT

Ett tredje offer från skolskjutningen har dött

Uppdaterad
Publicerad

En tonårsflicka blir den 15-åriga skolskjutarens tredje dödsoffer. Pojken bjöd in sina vänner på lunch, sköt dem och tog sitt eget liv i Marysville i Washington för en vecka sedan.

Den döda flickan, som blev 14 år gammal, var en av de fem vänner pojken bjudit in till sin lunch. Två andra 14-åriga flickor dog på plats, och två unga pojkar skadades. De två skadade var gärningsmannens kusiner.

Flickans föräldrar säger i ett uttalande ”våra hjärtan har brustit efter att vår vackra dotter dött. Hon betydde allt för oss och var under sitt korta liv ett starkt brinnande ljus av oerhörd glädje och lycka. Hon var en kärleksfull dotter, en omtänksam syster, en hängiven vän och en fantastisk del av vårt samhälle. Vi kan inte föreställa oss hur livet blir utan henne”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.