Foto: Scanpix/montage

Facebook höll på att kosta henne livet

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna fick räddas ur vattnet efter att ha varit så djupt engagerad i sina vänners Facebook-uppdateringar att hon trillade av en pir.

Kvinnan, en turist i 20-årsåldern, var ute och spatserade på en pir i Melbourne, Australien. Med blicken fast fokuserad på sin Facebook-feed märkte hon inte att marken tog slut framför hennes fötter och föll plötsligt ner i det kalla vattnet.

Polis fick kallas till platsen och kunde rädda den panikslagna kvinnan som vid det laget flöt omkring 20 meter från piren, enligt AP. Trots fallet hade hon fortfarande telefonen i ett fast grepp.

– Hon låg ute i vattnet på rygg i flytläge, hon berättade senare att hon inte kunde simma, säger en av poliserna till AP.

Kvinnan fördes sedan till sjukhus. Polisen uppmanar människor som inte kan simma att vara försiktiga med sociala medier i närheten av vatten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.