Farc-gerillan släpper fångar

Publicerad

Farc-gerillan i Colombia bekräftar att den kommer att frige två tillfångatagna regeringssoldater på tisdag så att fredsförhandlingarna med regeringen kan återupptas. De två soldaterna tillfångatogs den 9 november.

Senare i veckan säger sig Farc också planera att släppa en general som tillfångatogs tillsammans med två andra personer i oktober, men att det beror på hur armén agerar de närmaste dagarna.

Farc har gått med på att släppa alla fem fångarna, men hävdar att den colombianska armén äventyrar överenskommelsen genom att fortsätta med bombningar och strider i den västliga Choco-regionen.

General Rubén Alzate är den högst uppsatta arméperson som Farc har tillfångatagit under den 50 år långa konflikten. Händelsen fick Colombias president Juan Manuel Santos att bryta fredsförhandlingarna i Havanna – förhandlingar som har beskrivits som de mest lovande hittills under konflikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.