• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

FN: al-Assad skyldig till krigsbrott

Publicerad

Bevis som indikerar att president Bashar al-Assad och hans anhängare har gjort sig skyldiga till krigsbrott och brott mot mänskligheten har uppdagats, säger Navi Pillay, FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter, i dag enligt AFP.

Den kommission som kort efter krigsutbrottet började undersöka kränkningar av de mänskliga rättigheterna har även tidigare anklagat den syriska regimen för övergrepp, men undvikit namns nämnande och inte förrän nu öppet utpekat al-Assad.

Navi Pillay upprepade också sin uppmaning om att förbrytelserna ska tas upp i Internationella brottmålsdomstolen (ICC).

– Nivån på grymheten i de övergrepp som begås av aktörer på båda sidor är närmast ofattbar, säger hon

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet