Foto: SVT

Vittne till SVT: ”Folk skrek av skräck”

Uppdaterad
Publicerad

Gifta paret Hanna och Steve såg hur taket rasade ner framför dem på Apolloteatern i centrala London.

– Allt blev plötsligt mörkt och ett tjockt dammoln gjorde det omöjligt att se någonting.

Gifta paret Hannah and Steve George satt på den översta, fjärde, balkongraden inne i den anrika Apolloteatern mitt i hjärtat av Londons West End och njöt av kvällens föreställning när taket plötsligt rasade in framför dem, utan någon som helst förvarning:

– Vi förstod ingenting. Vi hade inte hört några som helst ljud innan. Jag och min fru hörde folk resa på sig och skrika av skräck innan de försökte fly från sina platser på balkongen, säger Steve George till SVT.

– Vi tog våra jackor och försökte ta oss ut, men benen ville inte riktigt lyda. Vi var båda ordentligt omskakade men vi lyckades ta oss ut utan några större problem, till slut.

Steve George berättar att han och hustrun träffade många andra chockade teaterbesökare som grät och tröstade varandra utanför. Alla var alldeles dammiga av allt bråte som fallit på dem

– Det var ett trettiotal ambulanser på plats strax efter det att vi kom ut och av vad jag förstod så var flera människor fortfarande kvar inne i teatern utan möjlighet att ta sig ut. De satt fast under bråten, säger Steve George.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.