Föräldrar åkte på semester till Grekland och lämnade sin tvååring. Foto: Scanpix

Lämnade tvååring på flygplats – åkte på semester

Uppdaterad
Publicerad

Ett polskt par lämnade sin tvååriga dotter på flygplatsen i Katowice medan de själva åkte till Grekland.

Nu kan föräldrarna vänta sig en brottsutredning när de återvänder från semestern, rapporterar den brittiska tidningen ”The Telegraph”.

Dotterns pass var ogiltigt och hade gått ut den 25:e maj, då bestämde sig familjen för att åka iväg utan henne. Flygplatspersonalen och andra vittnen som fanns på plats meddelade att flickan storgrät efter att ha övergetts.

-Det finns rapporter om att flickan var hysterisk när hennes mamma gick och vi vill kontrollera detta, säger Rafal Biczysko, en talesman för polisen.

Filmsekvens spelades in

På en filmsekvens som flygplatsens övervakningskameror spelat in, kan man se hur en man lämnar över flickan till värdinnorna vid informationsdisken och hur han därefter ringer ett telefonsamtal. Föräldrarna går sedan i väg och flickan följer efter dem medan de försvinner bort framför henne, enligt den polska nyhetssajten fakt.pl.

Vidare utredning

Flickans mormor kom senare till flygplatsen för att hämta henne, men polisen ska nu utreda om barnets välbefinnande hotades, enligt TT.

-Vi vill att familjedomstolen ska bedöma vård och uppfostran av barn, säger Rafal Biczysko.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.