Fortsatt jakt på mysterieplanet

Uppdaterad
Publicerad

Miniubåten Bluefin 21 kunde på tredje försöket genomföra ett fullt arbetspass i sökandet efter det försvunna malaysiska planet MH370. På torsdagen analyserades den data som hämtats in från havsbotten utanför västra Australien.

Det första försöket i måndags avbröts när ubåten dök ner under säkerhetsgränsen på 4-5000 meter och tvingades upp till ytan. Det andra försöket avbröts i förtid på onsdagen på grund av tekniska svårigheter, men natten mot torsdagen kunde uppdraget genomföras som planerat.

Den australiska ledningscentralen (JACC) uppger att hittills har de preliminära analyserna av ubåtens insamlade data inte lett till några viktiga ledtrådar i sökandet efter planet som försvann mystiskt den 8 mars.

Samtidigt fortsätter tolv flygplan och elva fartyg att spana efter spår på havsytan i det över 40.000 kvadratkilometer stora sökområdet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.