G20 på väg mot tillväxtmål

Publicerad

Finansministrarna i G20-gruppen har enats om reformer som kan lyfta ländernas gemensamma tillväxt med 1,8 procent fram till 2018. Det framgår av slutkommunikén efter mötet i Cairns i Australien.

Samtidigt understryks att ytterligare åtgärder krävs för att nå det mål på 2 procents extra tillväxt som tidigare satts upp av de 20 ledande ekonomierna.

Under mötet, som är upptakt inför G20-gruppens toppmöte i Brisbane i november, kom finansministrarna bland annat överens om att etablera ett ”globalt infrastrukturnav”. Där ska investerare kunna matchas med lämpliga projekt.

– Vi vill skapa en kunskapsplattform för att bygga expertis i den offentliga sektorn och utveckla standardiserad dokumentation för att minska kostnaderna för nyinvesteringar, sade Australiens finansminister Joe Hockey vid slutet av tvådagarsmötet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.