Gates ska få indier att skänka mer

Uppdaterad
Publicerad

Bill Gates, världens mest förmögna människa enligt tidningen Forbes, ska vid en middag i helgen med några av Indiens rikaste personer försöka få dem att lätta lite mer på plånboken till välgörenhet.

Den indiske mjukvarumiljardären Azim Premji står bakom initiativet, enligt en källa nära Premji. Middagen ska ske i en sluten krets för att ge möjlighet till att ”prata fritt” om filantropi.

Indiens allra rikaste är förhållandevis snåla med välgörenhet. 2011 gav de i snitt bort 3,1 procent av sina inkomster, att jämföra med de rikaste i USA som skänkte 9,1 procent, uppger konsultfirman Bain & Company.

Premji var förste indier att ansluta sig till Bill Gates och miljardären Warren Buffets initiativ om att världens rikaste ska skänka bort minst hälften av sina inkomster till välgörenhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.