Grekisk paraplykupp i Aktuellt

Uppdaterad
Publicerad

Att politiska val kan väcka känslor är kanske inget nytt, och blev något som SVT:s Europakorrespondent Ulrika Bergsten på måndagskvällen fick uppleva på nära håll.

Mitt i kvällens Aktuellt, där Ulrika Bergsten var med i direktsändning för att prata om utgången av det grekiska valet, stormade en svartklädd kvinna med paraply in framför kameran och tog över sändningen.

– Nu blir vi lite störda av en Pasok-supporter, hinner Ulrika Bergsten säga innan kvinnan försvinner ut ur bild – för den gången.

Valet i Grekland

Några sekunder senare gör kvinnan ett varv runt korrespondenten och upprepar sina slagord, först mitt framför kameran och sedan strax utanför bild, medan Ulrika Bergsten fortsätter berätta om det politiska läget i Grekland.

– Jag hoppas att det mesta Ulrika sa gick att höra, tvingas Aktuellts programledare Anders Holmberg be om ursäkt efteråt.

Pasok är ett socialdemokratiskt parti i Grekland, som i helgens val blev sjunde och allra minsta parti i det grekiska parlamentet. Pasok var före den stora finanskrisen ett av landets största partier och satt ofta i regeringsställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Grekland

Mer i ämnet