Foto: TT

Här är Facebooks största snackisar i år

Uppdaterad
Publicerad

En folkkär skådespelares död, Fotbolls-VM och Gazakonflikten – det är några av de ämnen som diskuterats flitigaste i den sociala jättens flöden under 2014.

Med bara några veckor kvar på året har Facebook listat vad deras drygt 1,3 miljarder aktiva användare diskuterat mest under året som gått.

Inte helt oväntat toppar Fotbolls-VM i Brasilien listan. Tvåa ligger Ebolasmittan och på tredje plats återfinns Brasilien ännu en gång. Nu i form av landets presidentval.  

På listan hittar vi också två personer. Två döda män. Dels skådespelaren Robin Williams, som dog den 11 augusti i år, dels den 18-årige Michael Brown, som sköts till döds av en polisman i Ferguson, USA, den 9 augusti.

Facebook skapade listan genom att mäta antalet poster som nämnde specifika ämnen. Man har dock inte tagit hänsyn till antalet kommentarer, likes och delningar av posterna.

Fakta: Ämnena som hela världen diskuterat i år

  1. Fotbolls-VM
  2. Ebolautbrottet
  3. Valet i Brasilien
  4. Robin Williams
  5. Ice bucket challange
  6. Konflikten i Gaza
  7. Malaysia Airlines
  8. Super Bowl
  9. Michael Brown/Fergusson
  10. OS i Sochi

Källa: Facebook

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.