Sträckan som planet skulle flyga. Men planet nådde aldrig sin slutdestination. Foto: TT/SVT Design

Hollande: Inga överlevande i flygkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Inga överlevande har hittats efter att det algeriska passagerarplan kraschade och Algeriet har nu utlyst landssorg.

På fredagen mötte Hollande Malis president Ibrahim Boubacar Keita för att tillsammans gå till botten med vad som ligger bakom kraschen.

– Det finns dessvärre inte en enda överlevande, säger Frankrikes president François Hollande som uttrycker sitt djupaste deltagande med de anhöriga, uppger Le Monde.

Hittat svart låda

Hollande meddelade också att de franska trupperna som anlänt till platsen hittat en av de svarta lådorna.

Utredare på plats har konstaterat att planet, som hittats nära gränsen till Burkina Faso, bröts itu när det slog i marken.

Inte skjutits ned

En stark lukt av flygbränsle kring vraket samt att spillrorna spridits över ett relativt litet område utesluter att planet skjutits ned. Flygkoncernen Air France-KLM återupptog på fredagen flygningar över norra Mali, efter ett kort stopp som en ”försiktighetsåtgärd”.

Planet från Air Algerie var på väg från Burkina Faso till Algeriet med 116 människor ombord. Kontakten bröts över norra Mali natten till torsdagen, samtidigt som en sandstorm drog fram i området.

Majoriteten av passagerarna var fransmän, där fanns också passagerare från bland annat Algeriet och Burkina Faso.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.