Julie Gayet Foto: TT

Hollandes väninna vann i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelerskan Julie Gayet, som påstås haft en affär med den franske presidenten François Hollande tidigare i år, har vunnit i rätten mot en paparazzifotograf.

Fotografen tog en bild av henne när hon satt i sin bil som senare publicerades i magasinet Closer med rubriken ”Det är i hennes vita Citroën som Julie Gayet träffar presidenten”. Insidan av bilen betraktas som privat område enligt fransk lag.

Fotografen, Laurent Viers, döms att betala lite över 9.000 svenska kronor för att han tog bilden.

Två chefer för magasinet dömdes också att betala böter på vardera motsvarande 27.500 kronor för att ha publicerat bilden.

Lämnade sin fru

Gayet har tidigare tilldömts ett skadestånd på 138.000 kronor från Closer.

När ryktena florerade tog Hollandes förhållande med Valerie Trierweiler slut. Han lämnade sin fru, politikern Ségolène Royal, 2007 för Trierweiler.

Det är oklart om Hollande och Gayet är ett par, men Gayet syntes semestra med en annan man i början av augusti, enligt fransk skvallerpress.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.