Foto: Skärmdump från Passenger Shaming.

Hon avslöjar medpassagerarna ingen vill ha

Uppdaterad
Publicerad

Åka flygplan utan tröja, ta av sig strumporna och lägga fötterna på andras armstöd eller låta sitt barn gå på pottan mitt i flygplansgången. På sociala medier visar nu en före detta flygvärdinna upp medpassagerarna som ingen vill ha.  

– Det blir värre för varje minut, säger Shawn Kathleen till CNN.

Den före detta flygvärdinnan, som bara vill använda sig av sina förnamn, startade ”Passenger Shaming” på Facebook och Instagram efter att hon på sin blogg uppmärksammat hur vissa passagerare beter sig.

Medier

Bilder på avklippta naglar, män utan något på överkroppen, efterlämnade underkläder, tänder och peruker blandas med bilder på fötter, oftast utan strumpor. De bara fötterna verkar finnas överallt förutom på golvet. Rakt upp i luften, på armstödet som tillhör passageraren framför, mellan de två sätena framför, på flygplansbord.

Dessutom verkar ovanligt många män somna med handen innanför byxorna.

123.000 följare på instagram

Till en början var det bara Shawn Kathleen själv som la upp bilder och klagade på hur passagerare betedde sig på flygplan. Men snart började andra skicka bilder till henne och trots att det officiella Instagramkontot bara lagt upp 40 bilder har det fått över 123.000 följare. Facebooksidan har över 141.000 fans.

Trots att hon inte längre är flygvärdinna har hon en käpphäst:

– Strumpor ska behållas på fötterna, säger hon till CNN.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet