Foto: TT

Hundratals Norwegian-passagerare strandade

Uppdaterad
Publicerad

Ett plan från flygbolaget Norwegian har gått sönder i New York, och lämnat hundratals svenskar och skandinaver strandade i USA.

Planet, som skulle ta 276 passagerare från JFK-flygplatsen till Oslo, skulle lyft på söndagskvällen och passagerarna ska ännu inte ha kommit i väg. Planet beräknas kunna lyfta under natten mot nyårsaftonen, skandinavisk tid, uppger TT.

Anledningen till den två dygn långa förseningen är ett ett fel på planets bromssystem, säger Daniel Kirchoff, pressinformatör på Norwegian.

– Planet har ett tekniskt problem som vi arbetar med så fort vi kan för att lösa, säger han till SVT.

Problemen har lett till följdförseningar och en flight från Arlanda till New York under måndagskvällen beräknades bli fem timmar försenad, då bolaget tvingades hyra in ett annat plan.

Kritiska passagerare

Passagerarna håller just nu på att inackorderas på hotell i närheten, i väntan på att Norwegian ska kunna fixa problemet.

Den svenska passageraren Liza kritiserar för Aftonbladet flygbolaget för bristande kommunikation.

– Först fick vi höra att det var försenat, sedan blev det senare och senare. Det hände ingenting, säger hon till tidningen.

Inför julen hade bolaget ett liknande problem när ett plan fastnade i Florida. Till slut, på julaftons morgon, kunde passagerarna komma hem till Sverige igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.