Foto: TT

Kenyanska räder i Somalia

Uppdaterad
Publicerad

Kenyanska soldater har dödat omkring hundra medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab under räder inne i Somalia

Söndagens räder var enligt Ruto ett svar på att 28 busspassagerare mördades i lördags i norra Kenya nära gränsen till Somalia, uppger Kenyas vicepresident William Ruto.

Bussen med 60 passagerare var på väg till huvudstaden Nairobi när den stoppades av beväpnade män. Enligt polisen valde angriparna ut de passagerare som inte var muslimer och sköt dem.

al-Shabaab, som tagit på sig bussattacken, avfärdar vicepresidentens uppgifter som ”totalt grundlösa och helt gripna ur luften”.

Islamiströrelsen har genomfört ett antal attentat i Kenya sedan landet för tre år sedan sände in militär in i inbördeskrigets Somalia. Rörelsen låg bakom attacken mot köpcentret Westgate förra året där minst 67 människor dödades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.