Män går på en förstörd bro nära flygplatsen i Donetsk. Foto: TT

Hundratals lik funna vid Donetsk flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Separatister har hittat hundratals lik på Donetsk flygplats i östra Ukraina och lämnat över många av dem till ukrainsk militär. Uppgiften kommer samtidigt som nya dödsoffer skördas trots uppgörelse om vapenvila.

Separatiststyrkor i östra Ukraina påstår att de hittat uppemot 400 kroppar på den ödelagda och krigshärjade flygplatsen i Donetsk. Talespersonen för milisen, Eduard Basurin, sade på söndagen enligt Interfax att många av liken överlämnats till Ukrainas militär.

­­– 375 kvarlevor från ukrainska soldater har återfunnits på Donetsk flygplats den 20 februari. 306 lik har lämnats över till Kiev, sade Basurin.

Krimkonflikten

En ukrainsk fotograf och en man som stred för ultranationalistiska Högra sektorn har dödats i ett väpnat angrepp i landets östra delar.

Fotografen dödades enligt mannens tidning när en artillerigranat slog ner nära byn Pesky, nordväst om staden Donetsk som kontrolleras av proryska rebeller.

Enligt Högra sektorn, som strider på den ukrainska regeringssidan, dödades en av rörelsens män i samma angrepp.

Inga regeringssoldater har dödats i strider det senaste dygnet.

Både rebellsidan och Ukrainas regeringsstyrkor har gett besked om att de har inlett tillbakadragandet av tunga vapen från stridsfronterna. Övervakare från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) uppger att de noterat vapenrörelser men att det är för tidigt att bekräfta något tillbakadragande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet