Ukrainsk besättning på en korvett i Sevastopol som togs över av pro-ryska styrkor i slutet av mars. Foto: TT

Ukrainsk officer dödad på Krim

Uppdaterad
Publicerad

En ukrainsk sjöofficer ska ha dödats av en rysk soldat på Krim, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Den ryske soldaten sköt den obeväpnade officeren med två skott, sa Vladislav Seleznyov, talesperson för den Ukrainska flottan.

Officeren höll på att packa sina tillhörigheter i den sovsal där han bodde när bråk uppstod och han sköts med en AK-74, enligt försvarsdepartementets talesperson.   

Krimkonflikten

Enligt ryska rapporter ska en grupp ukrainska soldater, på väg från krogen, ha passerat ryska militärer som vaktade den militärbas där ukrainarna tidigare arbetat. Bråk uppstod mellan grupperna och slutade med att den ukrainske sjöofficeren sköts till döds, enligt nyhetsbyrån AP.

Den ryske presidenten Vladimir Putin har tidigare prisat det till största delen oblodiga ryska övertagandet av Krim efter folkomröstningen förra månaden. Gårdagens händelse riskerar därför att ytterligare öka spänningarna mellan Ukraina och Ryssland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet