Foto: TT

Löpare sprang åt fel håll i maratonlopp

Uppdaterad
Publicerad

Ett indiskt maratonlopp utvecklades till en ren fars sedan följebilen missat en sväng och de tre löparna i ledning förirrat sig åt fel håll.

De tre topplöparna Suresh Kumar Patel, Inderjit Patel och Soji Mathew ledde Bangalores halvmara i söndags, när de plötsligt insåg att följebilen de sprungit efter missat att göra en u-sväng och trion sprungit fyra kilometer åt fel håll, enligt Times of India.

Bad om pengar till tunnelbanan

De tre löparna bröt då loppet och tvingades be förbipasserande om pengar för att kunna ta tunnelbanan tillbaka till målet, enligt Soji Mathew.

– Vi fick be folk om 20 rupier eftersom vi inte hade några pengar på oss. Som tur var fick vi hjälp av ett par personer som var ute och joggade och som kunde visa oss var den närmaste tunnelbanestationen låg.

”Tvingades utstå förödmjukelse”

Enligt Inderjit Patel fanns det inga funktionärer utplacerade på platsen där följebilen skulle ha gjort en u-sväng.

– Vi sprang bara efter följebilen. Jag bryr mig inte om att jag missade prispengarna, men är besviken över att vi tvingades utstå den när förödmjukelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.