Party-ön och svenskfavoriten Magaluf får nya regler i maj. Foto: TT

Magaluf förbjuder supande på gatan

Publicerad

Efter förra årets sexskandal då en ung kvinna utförde sexuella tjänster mot drinkar inför nu myndigheterna på Magaluf nya, strängare lagar. Bland annat förbjuds turister att dricka ute på gatorna.

Magaluf har länge varit ett partyställe dit många unga svenskar åker för att festa och sola. Förra året slog fylleriet över och media rapporterade om en händelse då en ung kvinna utförde sexuella handlingar på 24 män, i utbyte mot att de bjöd henne på alkohol på en pub-runda, rapporterar Sky News.

Inget öppet drickande

De nya reglerna börjar gälla 1 maj och ger lokal polis rätt att konfiskera alkohol från turister mellan klockan tio på kvällen och åtta på morgonen.

Butikerna får inte heller sälja alkohol mellan midnatt och klockan åtta på morgonen. Myndigheterna går också in och begränsar stadens bar-rundor, och tillåter endast en sådan per dag och pub, med max tjugo deltagare, mellan klockan åtta på kvällen och midnatt.

Böter kan även ges till personer som försöker sig på ”balconing”, det vill säga att personer hoppar från balkonger – en företeelse som lett till att flera turister omkommit. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.