Foto: TT

Mamman gripen för barnamorden i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Mamman till sju av de åtta barn som knivmördades i Australien har gripits misstänkt för dådet. Det brutala våldsdådet har skakat staden Cairns i norra Queensland i Australien.

Beskedet om att åtta barn hade hittats knivhuggna till döds i Cairns kom natten till fredag. Även den 37-åriga mamman till sju av barnen (det åttonde är en släkting) hittades knivskuren.

Under dagen hävdade polisen att mamman inte var misstänkt för brott och hjälpte till med utredningen, men senare meddelade polisen att mamman gripits misstänkt för dådet. Det skriver Sydney Morning Herald.

Enligt polisen är kvinnan vid medvetande och samarbetar med polisen.

– Vi letar inte efter någon annan. Vi är övertygade om att samhället är säkert, säger Bruno Asnicar, vid Queenslandpolisen.

Barnens kroppar hittades i en bostad i förorten Manoora, dit polisen larmats efter uppgifter om en svårt skadad kvinna. Barnen var mellan 18 månader och 15 år gamla, skriver polisen i Queensland i ett uttalande.

Storebror hittade de döda

De döda barnen hittades av mammans äldste son, en 20-årig ung man, berättade kvinnans kusin tidigare under fredagen.

– Han behöver tröst nu. Vi är en stor familj... Jag kan bara inte tro att det är sant, det som hänt dessa stackars barn, sade kusinen till AP.

Det finns inga uppgifter om vad som ligger bakom dådet.

”Prövande dagar för vårt land”

Landet har den senaste veckan skakats av en rad grova våldsbrott. I måndags dödades tre personer, inklusive gärningsmannen, när den 50-årige Man Haron Monis in på ett kafé i centrala Sydney och tog 17 personer som gisslan.

– Detta är prövande dagar för vårt land, och det som hänt i Cairns är hjärtskärande. Alla föräldrar skulle känna en gastkramande sorg över detta, ett obeskrivligt brott, säger premiärminister Tony Abbott i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.