Foto: TT

Man sköt med automatvapen – en död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinnliga polis som i dag sköts i södra Paris av en gärningsman beväpnad med ett automatvapen har avlidit, uppger fransk polis.

Det var tidigare under förmiddagen som en polis och en kommunanställd sköts i Montrouge utanför Paris, när en man öppnade eld med automatvapen. Polisen som sköts avled senare av sina skador, rapporterar fransk polis, enligt TT. Tillståndet för den andra personen som skadats är kritiskt.

Det finns inga bekräftade kopplingar mellan dådet och gårdagens attack mot satirtidningen Charlie Hebdo, där tolv människor sköts till döds. Åklagare med ansvar för terrorbrott har ändå tagit sig an även fallet i Montrouge ”med tanke på den aktuella kontexten”, skriver de i ett uttalande.

Terrordåd mot fransk tidning

Det är oklart om den som är ansvarig för skottlossningen, som skedde i Montrouge i södra Paris, är gripen. Enligt inrikesministern ska gärningsmannen fortfarande vara på fri fot medan det tidigare kom uppgifter om en person gripits.

Efter klockan 18 kom uppgifter om att två personer ska ha frihetsberövats i samband med undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet