Foto: TT

Många döda i attack i Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 89 människor dödades i Afghanistan i dag när en bil fylld med sprängmedel detonerade nära en populär marknad i de östra delarna av landet.

Sprängdådet ägde rum i provinsen Paktika som ligger nära det oroliga norra Waziristan i Pakistan. Enligt lokala myndigheter kördes en fyrhjulsdriven bild rakt in i den vid tiden mycket välbesökta marknaden och detonerade. Minst 89 människor ska ha dödats och mer än 40 skadats i attacken som är en av de dödligaste på flera månader.

En talesperson för Afghanistans försvarsdepartement säger till BBC att en majoritet av de kroppar som grävts fram ur rasmassorna var kvinnor och barn.

Ingen har ännu tagit på sig dådet men enligt Reuters var en talesperson för Talibanerna i området snabbt ut med att de inte är ansvariga för attacken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.