Många döda i strider i Jemen

Uppdaterad
Publicerad

Runt 40 personer har dödats i strider mellan shiitiska rebeller och sunnitiska regeringsstödda styrkor i Jemen, enligt säkerhetskällor. Striderna bröt ut mellan de shiitiska huthirebellerna och stridande från islamistpartiet Islah precis norr huvudstaden där huthirebeller slagit upp läger, dussintals skadades också.

Inräknat torsdagens dödsfall har 81 människor dödats under tre dagars strider.

Tiontusentals demonstrerar

Huthirebeller har i över ett decennium slagits mot regeringen från och till, och strider har pågått i omgångar i år. Tiotusentals demonstranter ur den shiamuslimska Huthi-rörelsen har i flera veckor bott i läger runt huvudstaden för att protestera mot regeringen. Demonstrationerna kring huvudstaden har fokuserat på den senaste tidens ökade bränslepriser.

Huthirebellerna har dock avvisat ett erbjudande från regeringen om att utse en ny premiärminister och reducera bränslepriserna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.