Flera poliser döda i våldsdåd i Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 14 människor har mist livet i olika våldsdåd i Afghanistan under helgen. I Qushtapa i provinsen Jawzjan i norr attackerades en polispostering vilket ledde till att sju poliser dödades och ett dussintal skadades, enligt Ahmad Farid Azizi, talesman för provinsens polisstyrka.

Azizi säger att angriparna var omkring 200 talibaner.

– Vi bad om flygunderstöd från Nato, men det kom inte. Efter timmar av strider övermannades poliserna och förlorade sina liv, säger han.

I Nari, nära gränsen till Pakistan, dog sju passagerare och tre skadades när en vägbomb exploderade under deras pickup. Bland dödsoffren fanns två små flickor, enligt Naris polischef Mohammad Yousuf. Yousuf säger att talibanerna misstänks ha placerat ut vägbomben.

Antalet civila som fallit offer för våldet i det oroliga Afghanistan har ökat dramatiskt i år. Den sista november hade 3.188 civila dödats och 6.429 skadats, en ökning med 19 procent jämfört med samma tid i fjol, enligt FN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.