Tysklands förbundskansler Angela Merkel har skadat sig i en skidolycka och måste ställa in möten och resor i tre veckor. Foto: Reuters/TT

Skidolycka stoppar Merkel

Uppdaterad
Publicerad

Möten och resor ställs in.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel ställer in möten och resor de närmaste tre veckorna efter att ha skadat sig under en skidsemester i Schweiz, upper hennes talesperson.

Vid olyckan fick Merkel en bäckfraktur och blev också blåslagen. De närmaste veckorna har hon nu ordinerats så mycket vila och sängliggande som möjligt.

Den 59-åriga kanslern åkte längdskidor när olyckan inträffade.

Får jobba hemifrån

På grund av skadan tvingas Merkel ställa in resor och möten de närmaste tre veckorna, enligt hennes talesman. Bland annat skulle hon ha besökt polska Warszawa och tagit emot Luxemburgs nya premiärminister i Berlin. I stället får kanslern jobba hemifrån.

– Självklart är kanslern kapabel att arbeta och kommunicera fullt ut, sade talesmannen Steffen Seibert på måndagen.

Den 59-åriga Merkel var med sin man på den årliga skidsemestern i schweiziska St Moritz när hon föll illa på skidorna i låg hastighet. Till en början trodde hon att det bara rörde sig om ett blåmärke. Inte förrän efter hemkomsten till Berlin kunde läkare konstatera att hon fått en fraktur i bäckenet och måste hålla sig sängliggande.

Gamla DDR-skidor

Tyska medier var snabba med att notera Merkels skidutrustning: 20 år gamla längdskidor av DDR-modell.

Hösten har varit hektiskt för Merkel. Inte förrän efter långdragna förhandlingar mellan hennes kristdemokratiska parti och socialdemokraterna godkändes hennes koalitionsregering av förbundsdagen kort före jul.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.