Foto: Scanpix

Miljonbelöning för heteroäktenskap

Uppdaterad
Publicerad

En fastighetsmagnat i Hongkong har erbjudit en belöning på 500 miljoner Hongkongdollar (drygt 420 miljoner kronor) till den man som kan vinna hans dotters gunst. Cecil Chao utlyste belöningen efter det att dottern Gigi gifte sig med sin flickvän sedan sju år i Frankrike tidigare i år.

– Det spelar ingen roll om han är rik eller fattig. Det viktigaste är att han är generös och godhjärtad, sade den 76-åriga Cecil Chao, enligt South China Morning Post.

Chao avvisar ”falska rapporter” om dotterns giftermål och säger att hon fortfarande är singel. Samkönade äktenskap erkänns inte i konservativa Hongkong, där homosexualitet var olagligt fram till 1991.

– Gigi är en väldigt bra kvinna med både talanger och utseende. Hon är hängiven till sina föräldrar, generös och arbetar ideellt, sade Cecil Chao.

Vid frågan om att utlysningen kan göra dottern upprörd, svarade Cecil Chao att han inte tänker påtvinga dottern giftermålet om hon inte gillar den framtida friaren.

Cecil Chao, som själv aldrig gift sig, ska ha hävdat att han haft 10.000 flickvänner genom åren, skriver South China Morning Post.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.