Minst 150 döda i strider om Aleppo

Uppdaterad
Publicerad

Minst 70 personer ur de syriska regimstyrkorna och 80 rebeller har dödats under en pågående offensiv i och omkring Aleppo. Armén försökte omringa rebellerna och bryta belägringen av två byar i närheten, enligt det Londonbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Aleppo är i centrum för sammandrabbningar mellan regimstyrkor och flera olika rebellgrupper, bland annat Nusrafronten, al-Qaidas gren i Syrien.

Framryckningarna mot Aleppo är den andra stora offensiven av regimstyrkor på en vecka. FN:s specielle sändebud till Syrien, Staffan de Mistura, har nyligen presenterat sin plan för att ”frysa” striderna i Aleppo.

– Varje gång det finns ett förslag om eldupphör har historien bevisat att det sker någon typ av upptrappning, för att man vill skaffa sig en bättre position, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet