Foto: AP

Minst 30 skadade i tågolycka i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 30 personer ska ha skadats när ett pendeltåg spårade ur efter att ha krockat med ett fordon på spåret, rapporterar flera medier i USA.

Tåget var på väg söderut när det körde in i en lastbil som stod på spåret i närheten av staden Oxnard, omkring 10 mil utanför Los Angeles, rapporterar CNN. Fem vagnar spårade ur och fordonet som tåget krockade med började brinna. Tre av de urspårade vagnarna välte.

Dramatiska tv-bilder visar hur tre stora vagnar ligger välta över spåret, och räddningspersonal arbetar på olycksplatsen. Minst 30 personer ska ha skadats, enligt lokala tv-kanalen ABC7. Det framgår inte hur allvarliga skadorna är.

Enligt Sergio Martinez, chef för den lokala brandkåren, flydde lastbilschauffören olycksplatsen men myndigheter hittade honom en stund senare oskadd och han ska nu vara anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.