Foto: Scanpix

Minst åtta kvinnor döda i flygangrepp från Nato

Uppdaterad
Publicerad

Minst åtta kvinnor har dödats och lika många skadats i ett luftangrepp av Nato-styrkor under natten till söndagen, enligt en officiell afghansk talesman rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Angreppet ska ha skett öster om huvudstaden Kabul.

Lokala myndigheter säger till BBC att åtminstone åtta kvinnor har dött. En annan källa i området säger att det är nio.

En talesperson för de internationella styrkorna säger till BBC att målet var runt 45 rebeller. Och många av dem dödades också i attacken.

Förutom de minst åtta döda kvinnorna ska också sju vara skadade. Några av dem så unga som tio år.

En tjänstemän på guvernörens kontor uppger att en grupp civila hade gått upp i området för att samla trä och nötter från en skog i Noarlam Saib-dalen.

Området ligger långt ut och gör det attraktivt för talibaner.

Den Natoledda Isaf-styrkan meddelade senare på söndagen via AFP att man just fått kännedom om civila offer orsakade av Isaf och att man nu framför sina kondoleanser till offrens familjer.

I augusti visade siffror från FN att antalet döda och skadade civila första halvan av 2012 hade minskat 15 procent sedan samma period året innan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.