Misstänkta medlemmar i terrorcell greps

Uppdaterad
Publicerad

Spansk polis grep idag fyra misstänkta medlemmar i en terrorcell. Enligt polisen är de gripna jihadister och var redo att genomföra en attack.

De fyra greps efter tillslag mot två hus i spanska enklaven Ceuta som gränsar till Marocko. Spanske inrikesministern Jorge Fernandez Diaz säger att polisen reagerat på likheterna mellan de fyra gripna och de två franska bröderna som låg bakom terrorattacken i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo.

– Det är två väldigt radikaliserade brödrapar, som är högst tränade, militärt, fysiskt och mentalt. Enligt polisen var de redo att spränga sig själva i en attack, sade Diaz i ett uttalande.

Vid tillslaget hittade polisen vapen, militäruniformer, spanska registreringsskyltar och machetes.

De två brödraparen var enligt inrikesministern aktiva i ett nätverk som driver aggressiva nätkampanjer med kända IS-slogans för att rekrytera människor att slåss i Syrien och Irak samt för att genomföra attacker i väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.