Mitt Romney Foto: TT

Mitt Romney ställer inte upp i USA-valet

Uppdaterad
Publicerad

Mitt Romney kommer inte att göra ett tredje försök att bli USA:s president. Det meddelade han i dag på en telefonkonferens med rådgivare och anhängare.

Det har en tid spekulerats om att Mitt Romney för tredje gången i rad skulle ställa upp i de amerikanska primärvalen. Något han alltså tillbakavisade i dag, rapporterar New York Times.

”Jag har kommit fram till att det är bäst att ge andra ledare inom partiet chansen att bli vår nästa presidentkandidat”, sade Romney.

2008 misslyckades Romney med att bli nominerad till att bli Republikanernas presidentkandidat, men 2012 gick det bättre. Åtminstone fram till själva presidentvalet då han förlorade klart mot Demokraternas kandidat Barack Obama.

Romney är framgångsrik affärsman och har tidigare varit guvernör i delstaten Massachusetts och ledde arbetet med att organisera vinter-OS i Salt Lake City 2002.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.