Foto: TT

Mobbare tvingades skylta med sina gärningar

Uppdaterad
Publicerad

En man i USA har avtjänat ett okonventionellt straff för att ha terroriserat sina grannar i Ohio. Han tvingades sitta i en korsning med ett plakat med texten ”Jag är en mobbare”.

Fjärde gången 62-årige Edmond Aviv dömdes för att ha terroriserat grannskapet i Ohio i Cleveland fick domaren nog. Förutom 15 dagar i fängelse, 100 timmars samhällstjänst och aggressionsterapi dömdes han också till att under fem timmar sitta med sitt plakat vid en livligt trafikerad korsning, skriver Northeast Ohio Media Group.

I söndags avtjänade han den delen av straffet. På plakatet stod: ”Jag är en mobbare. Jag hackar på funktionshindrade barn och är intolerant mot dem som är annorlunda än jag. Mina handlingar visar inte att jag uppskattar mångfalden i South Euclid [stadsdelen] som jag lever i”.

Mobbade familj med funktionshindrade barn

Domstolsdokument visar att Aviv framförallt har varit missnöjd med en familj med funktionshindrade barn. Dem ska han ha spottat på och ropat kränkande tillmälen efter. Han ska även ha smetat hundbajs på deras bilar och på rullstolsrampen till deras hus.

Northeast Ohio Media Group räknade till att 95 bilar tutade på Aviv, och att 14 personer kom fram och pratade med honom. Många ska ha ropat förolämpningar till honom, tagit kort på honom och sagt att de gillade hans straff.

Den enda kommentar Edmond Aviv ville ge Northeast Ohio Media Group var:

– Domaren förstörde mitt liv. Det här är inte rättvist.

Se inslaget!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.