Mohammed Musa Khan Foto: Reuters

Nio månader gammal – anklagas för mordkomplott

Uppdaterad
Publicerad

Nio månader gamla Mohammed Musa Khan står åtalad i Pakistan tillsammans med fler än 30 andra personer. Pojken anklagas för bland annat anstiftan till mord och för att ha hotat polisen.

Lille Mohammed Musa Khan förstår inte mycket av det som pågår runt honom i rättssalen i pakistanska staden Lahore. Han är bara nio månader gammal.

Efter att polisen gjort en razzia mot gastjuvar, greps den lille tillsammans med fler än 30 andra misstänkta. Enligt åtalet försökte de gripna  – däribland alltså den lille pojken – mörda poliserna genom att kasta sten på dem. Men det förnekas, bland annat av Mohammed Musa Khans pappa. Enligt Times of India uppger fadern att de inte alls begick några brott, utan protesterade mot bristen på el i området när polisen slog till.

Trots de gripnas invändningar hamnade de alltså i rättsalen. Där fick Mohammed Musa Khan sitta i sin fars knä och dricka ur en nappflaska.

Mordåtalet mot en niomånaders bebis har upprört ledande politiker i delstaten Punjab, och en polis har fått sparken.

Själva rättegången ska återupptas den 12 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.