Experter arbetar med att sortera fynden från de omärkta gravarna de stött på i ett kloster utanför Madrid. Klostret ska ha varit den plats där Miguel de Cervantes ville bli begraven. Foto: TT

Ny ledtråd i jakten på Cervantes

Uppdaterad
Publicerad

Historiker som länge sökt efter Spaniens kanske främsta författare Miguel de Cervantes sista viloplats säger sig nu ha hittat en kista som bär hans initialer, under ett kloster där han tros kunna ligga begravd.

Fyra århundraden efter det att författaren bakom Don Quijote 1616 dog letar experterna efter graven i hopp om att en officiell begravningsplats kan dra turister och litterära pilgrimer. Sökandet har lett dem till det gamla klostret utanför Madrid där Cervantes ska ha bett att få begravas.

En av antropologerna i teamet varnar dock att alla uppgifter hittills är preliminära och att det inte är säkert att det rör sig om författaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.