Nyfödde Avery vägde in på 6,35 kilo. Foto: TT

Nyfödd pojke vägde 6,35 kilo – slog sjukhusrekordet

Uppdaterad
Publicerad

En jättebebis föddes nyligen på St Josephs kvinnosjukhus i Tampa, Florida.

Den nyfödde pojken Avery är den tyngste bebisen någonsin på sjukhuset med sina 6,35 kilo.

– När jag kände huvudet komma ut visste jag att han vägde mer än 4,5 kilo, säger mamman Maxxzandra Ford till ABC.

Ford som har fött två barn tidigare ökade mycket i vikt och trodde att det kunde vara tvillingar på gång. Men det var bara en, väldigt stor, pojke som kom ut, efter en 18 timmar lång förlossning.

När personalen berättade hur mycket den nyfödde pojken vägde blev hon minst sagt överraskad:

– Jag reagerade bara som, ”min bebis vägde vadå?!”.

Visste inte att hon var gravid

Mamman visste inte ens om att hon var gravid förrän i åttonde månaden, skriver nyhetsbyrån AP. Efter att ha gått upp i vikt mycket snabbt gick hon till läkare, som kunde bekräfta att hon var gravid i vecka 35. 

Ford har en ett-årig son och en fem-årig dotter sedan tidigare och sa at hon ”bara smälte” när hon tillslut fick hålla Avery i sina armar.

Rekordet är 10,7 kilo

Averys pappa har stakat ut framtiden för den nyfödde. Enligt honom påverkar storleken vilken position han kommer att ha vid en eventuell amerikansk fotbolls-karriär.

– Jag har fått en linebacker istället för en fullback.

Men det är fortfarande långt till den tyngsta bebisen någonsin. Enligt Guinness rekordbok föddes det 1879 en bebis som vägde 10,7 kilo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.