Norwegians kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik. Foto: TT

Nytt bud mellan Norwegian och facket

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Parat överväger ett nytt bud från Norwegians ledning, rapporterar NRK. – Vi hoppas verkligen att vi kommer till en lösning. Strejken har varat för länge och slagit mot för många, säger Anne-Sissel Skånvik, kommunikationsdirektör på Norwegian.

Skånvik vill inte avslöja något om innehållet i det erbjudande som nu ligger på bordet, eller om hur förhandlingarna kommer att fortskrida under kvällen och natten, skriver NRK.

– Vad som händer i kväll vill jag inte gå in i detalj på. Vi vill intensivt få ett slut på strejken och kunna ta hand om våra passagerare på ett bättre sätt än vi kunde förra veckan.

Norwegianstrejken

Kommer ni att fortsätta förhandla under natten?

– Vi är beredda att använda natten, säger Skånvik till NRK.

Parats kommunikationschef Arve Sigmundstad bekräftar att förhandlingarna pågår, men vill inte kommentera var parterna står nu.

– Vi försöker hitta en lösning på en väldigt allvarlig arbetskonflikt, som inte bara berör flera tusen anställda utan även tiotusentals passagerare. Alla läckor till media om förhandlingarna stör bara det sköra förtroendeförhållande som finns mellan parterna just nu, säger Sigmundstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norwegianstrejken

Mer i ämnet