Obama: Belägg för kemvapen i Syrien

Publicerad

USA:s president Barack Obama sade på torsdagen att det finns belägg för att kemiska vapen använts i Syrien, men tillade att det är viktigt att samla mer information om exakt vad som hänt.

Obama, som talade efter möten med sin turkiske motpart Recep Tayyip Erdogan, förbehåller sig rätten att agera såväl diplomatisk som militärt rörande Syrien.

Turkiet meddelade att man gripit flera misstänkta för två bilbombsdåd som i den gångna helgen krävde 51 liv i en stad nära gränsen till Syrien.

Ryssland anklagade samtidigt västländer för att försöka styra vilka som deltar vid en planerad internationell konferens om Syrien, och för att eventuellt försöka styra mötets utgång. Ryssland kräver till exempel att Iran, en nära allierad till Syriens regering, ska få medverka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet