Foto: Scanpix

Obama lovar rätta till krånglet

Publicerad

USA:s president Barack Obama lovade på onsdagen se till att allt krångel på regeringens hemsida i samband med införandet av sjukförsäkringsreformen Obamacare åtgärdas.

Införandet av den omtvistade sjukförsäkringsreformen ”Patient protection and affordable care act” i USA, ofta kallad Obamacare, har kantats av en rad problem. Tekniska problem och ständiga krascher på webbsajten Healthcare.gov är några av de saker som skapat frustration.

– Det finns ingen anledning att förneka det, just nu är hemsidan för långsam, för många människor har fastnat och det är inget jag är lycklig över, sade presidenten i ett tal i Boston.

– Det finns inga ursäkter, och jag tar på mig det fulla ansvaret för att det ska åtgärdas så fort som möjligt, försäkrade Obama.

Tidigare under dagen hade även USA:s hälsovårdsminister Kathleen Sebelius krupit till korset. I samband med att hon vittnade i representanthuset om inkörningsproblemen på hemsidan för Obamacare bad hon det amerikanska folket om ursäkt.

– Ni förtjänar bättre, sade hon och lovade att problemen med hemsidan ska vara åtgärdade i slutet av november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.