Foto: TT

Obama-selfie blev snackis

Uppdaterad
Publicerad

Danska statsministern knep en bild på sig själv och amerikanske presidenten. No selfie respect, blev The Suns krassa kommentar.

Barack Obamas hyllningstal till Nelson Mandela på FNB-stadion i Soweto i går fick stor uppmärksamhet. Men bilderna från talet är inte de enda som sprids på den amerikanske presidentens medverkan vid ceremonin. I stället är det en så kallad selfie, ett självporträtt taget med mobilen, som nu delas friskt på sociala medier och sajter världen över.

När Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt fick den hedersvärda platsen mellan brittiske premiärministern David Cameron och Obama tog hon nämligen tillfället i akt och fotade trion.

Bilderna visar hur Thorning-Schmidt glatt pratar och fotograferar sig med presidenten. Michelle Obama, sittande på andra sidan av sin make, deltog inte på bilden. Vad hon tyckte om selfien förtäljer inte historien, men enligt danska bt.dk bytte hon och Obama plats senare under ceremonin.

På The sun är man dock tydlig med vad man anser, ”No selfie respect” lyder den brittiska tidningens rubrik och i artikeln beskrivs tilltaget som fånigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.