Sökandet efter flight QZ8501 fortsätter på fredagen. Foto: TT

Ökat hopp om att hitta olycksplanet

Uppdaterad
Publicerad

Bättre väderförhållanden gör att hoppet ökar om att hitta den saknade flight QZ8501 och fler olycksoffer i Javasjön. Sökandet pågår vid den troliga nedslagsplatsen nära Borneo. Men det är ännu inte känt om den skugga som siktats på havsbotten verkligen är Air Asia-planet.

Sökarbetet efter flygplanet intensifieras på fredagen, då ett franskt team ansluter sig med ny specialisthjälp. Med hjälp av utrustning som kan plocka upp ljudvågor ska man försöka lokalisera planets svarta låda.

– Med det ökande bevismaterialet och de uppgifter vi har, är det mycket troligt att vi närmar oss flygplanskroppen från Air Asia-flygplanet, baserat på de upptäckter som gjorts av våra fartyg, säger sökledaren vid den indonesiska räddningstjänsten till nyhetsbyrån AP.

Försvunnet Air Asia-plan

Tidigare rapporter om att man siktat en skugga av en flygplanskropp i det grunda vattnet har inte kunnat bekräftas.

162 ombord

Enligt BBC har nu ett 30-tal kroppar bärgats ur havet där också flygplansdelar har hittats. Några överlevande vågar ingen hoppas på.

162 människor fanns ombord på planet som var på väg från indonesiska Surabaya till Singapore i söndags.

Tjänstemän har tidigare sagt att det kan ta upp till en vecka att hitta planets svarta lådor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnet Air Asia-plan

Mer i ämnet