Oro inför begravning i Jerusalem

Publicerad

Efter fortsatta sammandrabbningar mellan palestinier och israelisk polis i östra Jerusalem sköt israeliska myndigheter upp en begravning på lördagen och ska utöka säkerhetsapparaten.

Abdelrahman Shaludi, den 21-årige palestinier som i onsdags körde in i en folksamling med bil och dödade ett tre månader gammalt barn och skadade sex andra personer, skulle egentligen ha begravts i fredags. Men oroligheterna inför begravningen har fortsatt och den har skjutits upp flera gånger.

Det senaste budet är att Shaludi ska begravas på söndagen. Bara 20 sörjande får närvara och deras namn måste meddelas i förväg, uppger familjens advokat.

Efter att det beskedet förekom stenkastning mot fordon i östra Jerusalem på lördagskvällen. Soptunnor blockerade gator och palestinier kastade sten och bensinbomber, medan polisen sköt tårgas och chockgranater.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.