Otrogen tory-politiker får sparken

Uppdaterad
Publicerad

En av Storbritanniens ledande konservativa politiker mister sina poster efter en otrohetsaffär.

Boris Johnson avskedades i går som vice ordförande och konstminister i skuggregeringen för att denne uppen- barligen ljugit om affären, sade partiledaren Michael Howards talesman.

Johnson är en färgstark och frispråkig politiker, känd för sin risiga cykel och sina skrynkliga kostymer. Han är också flitig skribent och tv-gäst.

Affären är ovälkommen för partiet, som vill återta regeringsmakten nästa år.

Bad om ursäkt

Howard ringde Johnson på lördagseftermiddagen och meddelade att han sparkats då nya anklagelser skulle riktas mot honom i söndagstidningarna.

Johnson är även redaktör för Spectator Magazine. Tidigare under veckan har tidningar rapporterat om att fyrabarnspappan Johnson haft en otrohetsaffär med en kollega på Spectator Magazine. Johnson har förnekat anklagelserna och kallat dem ”struntprat”.

Förra månaden fick han be om ursäkt till hela Liverpool för att i Spectator Magazine ha skrivit att invånarna där frossat i sorg över att den brittiske gisslan Kenneth Bigley mördats i Irak. Redan då menade många att hans dagar i politiken var räknade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.