Oväder hindrar flygtrafik i USA

Publicerad

Mer än 4 000 flygturer har kraftigt försenats eller helt och hållet ställts in i nordöstra USA till följd av kraftiga regn- och snöoväder.

På torsdagen firar USA den årliga tacksägelsehögtiden thanksgiving vilket innebär att ovädret sammanfaller med en av årets absolut största reshelger i landet.

Det har regnat ymnigt under onsdagen i Boston, Philadelphia, New York och Washington och under torsdagen väntas dessutom snö och slask. Även om ovädret inte bedöms resultera i mer än någon centimeter snö, så förutspår den amerikanska vädermyndigheten att förhållandena kommer att vara mycket svåra för resenärer på stora delar av USA:s östkust.

Även inom American Automobile Association är man oroad. Enligt organisationens beräkningar kommer 46,3 miljoner amerikaner att färdas åtta mil eller mer under thanksgiving-helgen – flertalet med bil- och stora problem på vägarna befars om ovädret fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.