Partiledare lovar skottar mer makt

Uppdaterad
Publicerad

Under rubriken ”Löftet” lovar ledarna för Storbritanniens tre största partier, på framsidan till Skottlands största dagstidning, mer makt åt Skottland. Nu kan de bara hoppas att det räcker för ett nej i folkomröstningen på torsdag.

På något som väl ska påminna om forna tiders tryck, en bild av ett gulnat papper med en fond av en karta över Skottland, publiceras löftet som undertecknats av Labourpartiets Ed Miliband, Toryledaren David Cameron och Nick Clegg från Liberaldemokraterna, på förstasidan i dagstidningen The Daily Record.

Det lovar de

De konstaterar att invånarna vill veta om alla tre partierna kommer att genomföra förändringar som innebär mer regional makt för Skottland, något som de lovar.

Skottland röstar om självständighet

”En nej-röst kommer att leda till snabbare, säkrare och bättre förändring än en separation”, skriver partiledarna.

Vill slå sönder argument

Ledaren för ja-sidan, Alex Salmond, har riktat in sig på sjukvården och satsningar på välfärden. I ett försök att slå sönder Salmonds argument står det ”sista ordet om hur mycket som spenderas på (sjukvårdssystemet) NHS kommer att vara en sak för det skotska parlamentet”.

En talesperson för ja-sidan kommenterade enligt AFP utspelet med att det är tydligt att de som är emot en delning är ”villiga att säga vad som helst”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottland röstar om självständighet

Mer i ämnet