Tåget som kropparna fraktats i. Foto: TT

Passagerarnas kroppar på väg hem

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg med kvarlevor efter runt 280 av de omkomna i flygkatastrofen har nått den regeringskontrollerade staden Charkiv. Samtidigt meddelar Kiev att man trappar upp kriget mot rebellerna.

Det kylda tågets last överlämnas nu till nederländska experter som på plats i Charkiv ska undersöka kvarlevorna innan de flygs tillbaka till Amsterdam, rapporterar nyhetsbyråer.

Försinkat utredningen

Planet kraschade nära byn Hrabov, mitt emellan de rebellkontrollerade områdena Donetsk och Luhansk. Att separatisterna inte hanterat offren korrekt och försinkat utredningen, har kritiserats skarpt från främst de nederländska och australiska regeringarna som representerar merparten av offren.

Krimkonflikten

Samtidigt avser nu Kiev att utöka sin militära insats mot rebellerna i öster. Ukrainas parlament godkänner en delvis mobilisering där enligt ukrainska försvarskällor 15 ytterligare stridande förband och 44 stödenheter ska mobiliseras.

Självmordsattack

Under natten inträffade en självmordsattack i östra Ukraina, uppger en talesman för den ukrainska militärens ”antiterrorinsats” i östra Ukraina.

– En vägspärr attackerades av en självmordsbombare i en minibuss fylld med sprängmedel, säger han till tv-stationen 112.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet