Foto: TT

Två döda i gisslandrama i Moskvaskola

Uppdaterad
Publicerad

En polis och en lärare sköts i dag ihjäl vid ett gisslandrama på en gymnasieskola i Moskva.

Nyhetssajten Russia Today skriver att gärningsmannen, som var elev på skolan, i morse hotade skolans säkerhetsvakt med ett gevär och stormade in i byggnaden.

I ett av klassrummen barrikaderade han sig tillsammans med 20 elever och skolans geografilärare som gisslan. Stora räddnings- och polisstyrkor kallades till platsen.

När polisstyrkorna kom till platsen utbröt skottlossning och gärningsmannen dödade både en polis och läraren.

Gärningsmannen greps efter skottlossningen och alla elever kunde fritas. Chockade föräldrar samlades utanför skolan och tv-bilder visade hur barn sprang från byggnaden.

”Hämnd mot läraren”

Motivet till dådet är ännu okänt, men gärningsmannen förhördes under dagen och ska genomgå en sinnesundersökning.

Den brittiska dagstidningen The Telegraph uppger att skytten ska ha befunnit sig i konflikt med sin geografilärare, enligt uppgifter som en av gärningsmannens klasskamrater ska ha lämnat till den ryska webbsajten Lifenews. Klasskamraten beskrev även hur dådet gick till.

– Han sköt läraren i magen, kontrollerade om han levde och sköt därefter ett skott mot hans huvud.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.