Polis inför rätta för styckmord

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot en 56-årig tysk polisman som styckat en annan man som han träffat på en sajt för kannibalism inleddes på fredagen i Dresden.Bevisningen består av en 50 minuter lång film som togs under styckningen.

Där ses polismannen, iförd enbart kalsonger, stycka den andre mannen som hänger naken från en krok i taket. En av undersökningsledarna kallar filmen ”ren skräck”.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Tyskland eftersom det har likheter med det så kallade kannibalmordet 2001, då den numera livstidsdömde Armin Meiwes mördade och åt upp delar av sin älskare.

I det nu aktuella fallet finns dock inga bevis för att offret blivit uppätet. Det finns inte ens något klart bevis för att polismannen är mördaren. Försvaret menar att offret, en 59-årig man, själv tog livet av sig genom hängning.

Den sajt där polismannen och offret träffades har 3.000 registrerade medlemmar. Den är av allt att döma ett forum för människor som är fixerade vid blodbad och kannibalism. Enligt åklagarna har den 56-årige polismannen drivits att utföra mordet och styckningen för att ”tillfredsställa sina sexuella lustar”.

Polismannen har arbetat 30 år i sitt yrke. Han är far till en vuxen dotter, och har levt ihop med en annan man i tio år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.