Polis sköt ihjäl hemlös i Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

En mobilfilm som visar hur polisen i Los Angeles skjuter ihjäl en hemlös man orsakar upprörda känslor i USA. Bara ett par timmar efter att den laddats upp på nätet hade den setts två miljoner gånger, skriver Los Angeles Times.

Mannen sköts på Skid row, ett område i närheten av finansdistrikten där en stor grupp hemlösa håller till. På filmen, som lagts upp på Youtube, syns hur flera poliser brottas med mannen och en polis hörs skrika ”Släpp pistolen”. Därefter skyms sikten och fem skott avlossas.

Ingen pistol har hittats i området, vilket tyder på att mannen var obeväpnad, men enligt polisen ska han ha försökt få tag i en av polismännens tjänstevapen. Händelsen ska utredas.

Dödsskjutningen sker i ett mycket spänt läge i USA, som skakats av både våldsamma och fredliga protester efter att svarta, obeväpnade män dödats av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.