Foto: TT

Polis stoppade bilbomber i Manila

Uppdaterad
Publicerad

Filippinska myndigheter avvärjde i dag ett misstänkt terrordåd när sprängmedel hittades intill huvudstadens stora flygplats.

På parkeringen utanför Ninoy Aquino International Airport och ett intilliggande köpcentrum upptäckte filippinska säkerhetsagenter improviserade bomber under måndagen.

Tre män kunde därefter gripas och en anonym källa inom NBI, regeringsorganet som hanterar nationens säkerhet, säger att de misstänkta har bevakats av polisen i en månad, rapporterar Reuters.

”Kan finnas andra mål”

– De höll på att montera de improviserade bomberna inuti sina fordon på parkeringsplatsen. Det kan finnas andra mål, berättar källan för nyhetsbyrån och tillägger att upp till åtta bomber och en pistol beslagtogs vid gripandet.

Motivet för det planerade dådet är oklart, men tidigare har en militanta islamistgruppen Abu Sayyaf misstänkts stå bakom liknande attentat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.